Rüyada İngilizce Konuşmak Ne Anlama Gelir?

Rüyalar, kişinin bilinçaltının bir yansıması olarak bilinmektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde rüyada İngilizce konuşmak, rüya gören kişinin İngilizceyle ilgilendiğini, öğrendiğini ya da öğrenmeye çalıştığını işaret etmektedir. Rüyaların yorumlanması özel olarak bir bilgi birikimi getirmekte ve bu konuda Sigmund Freud, Carl Jung ve Erickson gibi bilim insanlarının çalışmaları bilinmektedir.

Rüyalar, kişinin bilinçaltının bir yansıması olarak bilinmektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde rüyada İngilizce konuşmak, rüya gören kişinin İngilizceyle ilgilendiğini, öğrendiğini ya da öğrenmeye çalıştığını işaret etmektedir. Rüyaların yorumlanması özel olarak bir bilgi birikimi getirmekte ve bu konuda Sigmund Freud, Carl Jung ve Erickson gibi bilim insanlarının çalışmaları bilinmektedir. Yapılan bu araştırmalarda kişilerin bilinçaltının ne denli önemli olduğu gösterilmiştir.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Eski Mısırlılara göre rüyalar, savaşları planlamaya ve devlet kararları almaya yardımcı olmak iiçin bir işaret niteliğindeydi. Aynı zamanda bunun dışında rüyalardan bahseden diğer medeniyetler de Eski Yunanlılar ve Romalılar olup; onlara göre rüyalar gelecekteki olayların ve ölülerin ziyaretlerinin eşit öngörüleriydi.

Rüyalardan bahseden isimlerden Sigmund Freud’a göre rüyalar, genellikle cinsellikle ilişki olan bastırılmış çatışmaların veya arzuların bir dışavurumu olarak nitelendirilmiştir.  Carl Jung’a göre ise rüyalar, bir tür “şekillendirilmiş enerji” olarak bilinmekte olup; derin bilinçaltı tarafından salınan ve beynin daha yüksek bölgeleri tarafından anlatılara aktarılan erimiş duygu veya düşüncelere karşılık gelmektedir.

Her ne kadar rüya yorumlamak kendi içinde ayrı bir bilgi birikimi barındırmak zorunda olsa da; bu içerikte sizlere rüyada İngilizce konuşmanın yaygın olarak hangi anlamlara geldiğinden kısaca değinilecektir.

Rüyada İngilizce Konuştuğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüya kavramı kısaca, kişilerin bilinçaltlarına hayatlarının belli evrelerinde attıkları şeylerin gün yüzüne çıktığı alanlar olarak tanımlanabilmektedir. Bu alan tamamen kişiden kişiye değişiklik göstermekte;  bazen eğlenceli bazen de rahatsız edici olabilmektedir. Farklı bilim insanları, genel olarak bakıldığında rüyaları farklı şekillerde yorumlamaktadır.

Herhangi bir rüya için genel bir açıklama verilmesi gerekirse, rüyaların bir tür kişilerin haritası olduğunu söylemek yeterlidir. Günün içinde yaygın olarak maruz kalınan şeyler kişilerin rüyalarına rahatlıkla girmektedir.  Bu şekilde düşünüldüğünde rüyada İngilizce konuşma sebebinin gün içinde çeşitli açılardan İngilizceye maruz kalmak olduğunu söylemek mümkündür.

Kişilerin gün içerisinde fazlasıyla meşgul oldukları herhangi bir konu,  kişi ya da herhangi bir şey varsa; bu durum her neyse kişinin rüyasına girme ihtimali son derecede yüksektir. Bu nedenle rüyada İngilizce konuşmak, kişi İngilizce öğreniyorsa veya konuşuyorsa son derecede mümkündür. Bu durum aslında kişinin konuşulan/öğrenilen dile alışkanlık kazandığınızı ve bu dili benimsediğini de göstermektedir.

Rüyada Turistle İngilizce Konuştuğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada turistle İngilizce konuştuğunu görmek de kişinin gün içinde İngilizce konuşma sonucunda gördüğü bir rüya olabilir. Örneğin: rüya sahibi bir turist rehberi, acente çalışanı ya da otel yetkilisi olabilir. Bu kişiler günlük hayatlarının pek çok anında turistlerle İngilizce konuşmaktadır. Bu nedenle böylesi kişiler ya da İngilizce öğrenen diğer bireyler rüyalarında turistle İngilizce konuşabilmektedir.

Rüyada Akıcı Bir Şekilde İngilizce Konuştuğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Eğer bireyler hiç rüya görmese geceleri muhtemelen daha sessiz ve daha dingin bir uyku yaşayabilmektedir. Yani bu açıdan bakıldığında rüyalar, uykuları renklendiren olgulardır. Rüyada akıcı bir biçimde İngilizce konuşmak, tıpkı daha önce anlatıldığı gibi, kişilerin dile fazla maruz kalmalarından ötürü olabilmektedir.

Fakat genel olarak incelendiğinde bazı kişiler, günlük hayatta akıcı bir biçimde İngilizce konuşamıyor olsalar da; zaman zaman rüyalarında akıcı İngilizce konuştuklarını görebilmektedir. Bunun nedenlerinden biri de kişinin İngilizce konuşma konusundaki hevesi ya da günlük hayatta kendilerini çok rahat ifade edemeyişi olmaktadır.  

Ancak unutulmamalıdır ki, İngilizce konuşabilmek ya da konuşamamak meselesi, sadece iyi birer İngilizce dil bilgisi ya da kelime bilgisine sahip olmakla alakalı bir durum değildir. İngilizceyi akıcı bir biçimde konuşmak isteyenler için verilecek tavsiyelerden ilki;  hata yapmaktan korkmamak ve kendinizi rahat bir biçimde ifade etmeye çalışmak olmalıdır. Kişilerin kafasında tereddütler olması son derece doğaldır ancak bunları düşünmeden ilerlemek gerekmektedir. Aksi halde İngilizce konuşurken zorlanmak söz konusudur.  

Kişilerin rüyalarında akıcı bir biçimde İngilizce konuşuyor olmaları, onlarda İngilizce konuşma konusunda bir potansiyelin olduğunu göstermektedir. Günlük hayatta İngilizce konuşurken özgüvenli bir biçimde konuşmak ve hata yapmaktan çekinmemek daha akıcı bir biçimde konuşulmasını sağlayacak ve karşınızda kişi tarafında anlaşılmayı da kolaylaştıracaktır.

Rüyada Telefonda İngilizce Konuştuğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada telefon üzerinden biriyle İngilizce konuştuğunun görülmesi, kişilerin eksiklik hissettikleri bazı konular olduğuna işaret ediyor olabilmektedir. Bu tip kişiler, ya çok katı davranarak hayatınız üzerinde çok fazla kontrol uygulamakta, ya da başka birinin kendileri üzerinizde güç gösterdiklerini ifade edebilmektedir. Kısacası, rüya esnasında telefonda biriyle konuşuyor olduğunu görmek, baskıyı ortaya çıkarmanın bir çeşit yolu olarak bilinmektedir. Yapılan çeşitli araştırmalara göre kişinin kendini ifade etmek için yeterli alana sahip olmadığını gösteriyor olabilmektedir.

Kişinin telefonda biriyle konuştuğunu görmesi, inatçı ve çalışkan olduğunu ancak her zaman tetikte de bulunduğunu ifade etmektedir. Herhangi bir yolla bir başka insanla iletişim kurmak, o insanla aranızdaki bağ ile bir durum olarak bilinmektedir. Telefon da önemli bir iletişim aracı olduğundan, rüyanızda gördüğünüz telefonun iletişim kurma ihtiyacınız ile bir ilgili olabildiğini de söylemek mümkündür.

Psikologların yorumları da rüyada telefon konuşma yapmak hakkında çeşitli argümanlar üretmektedir. Rüyada İngilizce telefon konuşması yapmak, yine bu dili öğrenme sürecinde başarılı olduğunuzu, dil yetkinliğinizin artmaya başladığını göstermektedir.

Rüyada Başkasını İngilizce Konuşurken Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüya, kişilerin sahip oldukları özgüven ile ve aynı zamanda kurabildikleri iletişim becerileri ile bağlantılıdır. Rüyanızda bir kişi yabancı bir dil konuştuğunuzu görüyorsa, bu çeşitli konular hakkındaki düşüncelerinizi sunmak veya aktarmanız gerekebileceğini göstermektedir. Başkaları yabancı bir dil konuşuyorsa ve onların ne dediği anlaşılıyorsa, yeni bir meydan okumaya veya başlangıca işaret ediyor da olabilmektedir.

Genel olarak bakıldığında yabancı bir dilde rüya görmek, genellikle bu dilde akıcı olma yolunda kişinin iyi olduğunu göstermektedir. Eğer rüya gören kişi rüyasında bilmediği bir yabancı dili konuştuğunu görüyorsa kendisi için yeni bir dil öğrenmenin faydalı olacağını anlamalıdır. Aynı zamanda ikinci bir dil öğrenmek ve konuşulan dili tazelemek anlamına gelen bu durum; bireylerin kurabileceği iletişimi artırmaktadır.

Rüyada İngilizce Öğrenmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada yeni bir şey öğrenmek veya okulda bir sınava girildiğinin görülmesi; genel olarak kişilerin hayatları boyunca karşılarına çıkacak yeni fırsatlardan korkmaması gerektiğini gösteriyor olabilir. Kişiler bu noktada kendileri için yeni hedefler oluşturabilmeli, rüya sahiplerine bilinçaltları daha cesaretli olmanız gerektiğini söylüyor olabilmektedir.

Kişinin görmüş olduğu rüya yeni bir beceri öğrenmekle bağlantılı ise, şu anda rüya sahibi fırsatları değerlendirmelidir. Rüyada yeni bir yabancı dil öğrenmek veya öğretmek son derece olumlu bir durumdur. Kişinin yeniliklere açık olduğunu ifade etmektedir. Aynı zamanda bu kişiler eğer İngilizce öğreniyorlarsa; öğrenmiş oldukları bilgilerin bir yansıması olarak da rüyalarında bu durumu bir karşılık görebilmektedir.

Rüyada İngilizce Öğretmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada İngilizce öğretmek, kişinin yeni başlangıçlar yapacağına işaret edebilmektedir. Yapılan araştırmalara göre, rüyalarında bir şeyler öğreten kişiler hayatlarında başarıya kapı aralamaktadır. Bu durumu İngilizce üstüne yorumladığımızda; kişinin İngilizce öğrenme konusunda son derece ileri safhada olduğunu ve kendine güvenmesi gerektiğini anlayabiliriz. Uzun süre boyunca İngilizcenin çeşitli aşamalarına maruz kalan kişiler bu nedenle rüyada İngilizce öğretme aşamasını görebilmektedir.

Rüyada İngilizce Öğretmenini Görmenin Anlamı Nedir?

Rüyanın, genel olarak bir kişinin duygusal bağlamının birçok yönünü ortaya çıkardığını söylemek mümkündür. Bu nedenle kişinin bilinçaltındaki koşullara da bakıldığında; rüyada İngilizce öğretmenin görmek, kişinin karakterinin otoriter yönüyle mücadele ettiğinizi gösterebilmektedir. Özellikle İngilizce öğrenimine ağırlık verilen bir dönemde, kişi İngilizce öğretmenini görüyorsa; bu durum öğrendiği dilde bazı eksiklikleri olduğunu ifade edebilmektedir.

Ayrıca kişinin rüyasında İngilizce öğretmenini görmesi de, genel olarak İngilizce öğrenirken neler yapabileceğini, temel becerilerinin neler olduğunu ifade etmektedir. Eğer İngilizce öğrendiğiniz bir dönemdeyseniz, kursta ya da okulda İngilizceyle haşır neşir oluyorsanız; İngilizce öğretmeninizi görmeniz son derecede doğaldır.

Rüyada İngilizce Şiir Okuduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Modern psikolog ve nörologların yaptıkları araştırmalara göre; rüyada İngilizce şiir okumak da; kişinin İngilizce becerisinin giderek ilerlediğini ifade etmekte ve İngilizce konusunda iyi bir gelişme kat edeceğini vurgulamaktadır.

Rüyada İngilizce Şarkı Söylediğini Görmek Ne Anlama Gelir?

Farklı bir dilde şarkı söylemek, genel olarak o dile olan hakimiyeti göstermektedir. Dolayısıyla, eğer bilinçdışında böyle bir süreç gözlemleniyor ise, bu İngilizcede ilerlediğiniz ve bir şeyleri zihninizde oturtabiliyor olduğunuz anlamına gelmekte ve İngilizce öğrenme konusundaki başarınızı vurgulamaktadır.

Rüyada şarkı söylemek de kendi içinde tıpkı İngilizce şiir okumaya benzemektedir. İngilizce şarkı söylemek de telaffuz konusunda ilerleme kat edildiğinin göstergesidir. Bu nedenle İngilizce şarkı söylemek ve şiir okumak; İngilizce beceri konusunda kişinin ileri bir seviyede olduğunu göstermektedir.

Rüyada İngiliz Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada yurt dışına gidildiğini görmek, kişinin yeni bir yolculuğa çıkacağına işaret ediyor olsa da; rüyada İngiliz olunması bundan daha farklıdır. Burada esas olan kişinin İngilizce konuşma ve anlama becerisinin vurgulanıyor olmasıdır. Kişi İngilizce öğreniyor olabilmekte ve günlük hayatında sıklıkla İngilizce konuştuğu için kendini İngiliz olarak bilinçaltına yerleştirmiş olabilmektedir. Aynı zamanda farklı milletten biri olan kişi, gerçek hayattaki isteğini rüyalarında gerçekleşmiş olarak da görebilmektedir.

Rüyada İngilizce Sesler Duymak Ne Anlama Gelir?

Rüyada İngilizce sesler duymak da, kişinin İngilizceye uzun ve yoğun bir şekilde maruz kalmasının bir sonucu olarak görülebilmektedir. İngilizce ses duyan ve bunları net bir biçimde anlayan kişiler, günlük hayatlarında da İngilizce konusunda ileri bir seviyede olabilmektedir.

Aynı zamanda İngilizce sesler duymak, rüya gören kişinin yeni projeler ve başarılarla dolu bir iş hayatının yanı sıra bereketin ve işlerin yoğunluğunun artması gibi çeşitli anlamlara gelmektedir. Rüyasında İngilizce konuşan bir kimsenin para, başarı ve mesleğinde tanınır bir konuma gelmesi de mümkün olabilmekte; aynı zamanda ileride daha iyi bir İngilizce seviyede olacağı da tahmin edilmektedir.

Rüyada İngilizce Kursuna Gittiğini Görmenin Anlamı Nedir?

Kişi, günlük hayatında İngilizce kursuna gidiyorsa; bu durum bilinçaltında da aynı şekilde yansıma bulmaktadır. Rüyasında İngilizce kursuna giden kişinin, gerçek hayatta da İngilizce öğrenme sürecinde olduğu düşünülürse; kişinin başarılı olması son derece kolay olacaktır.

Rüyada İngilizce Oyun Oynadığını Görmek Ne Anlama Gelir?

Oyun oynamak son derecede eğlenceli bir eylemdir. Normal yaşantısında, İngilizce öğrenmek isteyen birinin de yapabileceği bir aktivite olan İngilizce oyun oynamak kişilerin zaman zaman rüyasına girmekte ve bireylerin İngilizce öğrenme hususunda çaba sarf etmesini vurgulamaktadır.

Rüyada Yabancı Dil Konuşmak Ne Anlama Gelir?

Psikologlar ve sinirbilimcilerin yaptıkları araştırmalara göre, rüya görmek ve dil öğrenmek arasında çeşitli bağlantılar bulunmaktadır ancak bu bağlantıların tam olarak ne olduğu henüz keşfedilmemiştir. Örneğin; bazı insanlar bir rüyada, uyanıkken zar zor konuşabildikleri bir dilde akıcı bir şekilde konuştuklarını söyleyebilmektedir. Bu durum çok ilginç olsa da; kendi içinde pek çok sebep barındırmaktadır. Bireyler yeni bir dil öğrenirken; onların zihinleri uyurken dahi çalışmakta ve İngilizce konuşma durumu rüyalarda açığa çıkabilmektedir.  

Rüyada yabancı dil konuşmak, kişilerin İngilizce öğrenme konusunda hevesini ve yeterli çalışmaları halinde nasıl başarılı olabileceklerini gösterir niteliktedir.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI